Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

«El viatge que mai acaba», segons Laura Toscano

Gandia presenta hui l’exposició de pintura de l’artista local La mostra s’inaugura a les 19:30 hores a la sala del carrer Tossal

La pintora Laura Toscano.

«He arribat a la conclusió que la creativitat es desenvolupa i pot aplicar-se a molts àmbits, no sols a l’artístic», explica Laura Toscano, autora de la mostra «El viatge que mai s’acaba», que s’inaugura a les 19.30 hores de hui, dijous 14 de juliol, a la sala d’exposicions del carrer Tossal de Gandia.

En la exhibició, la jove pintora local fa un recorregut sobre la identitat i la creativitat de les persones des de la seua perspectiva com a artista. La idea va sorgir d’una pregunta a partir de la qual Toscano començà a investigar: «¿es la creativitat innata a l’èsser humà o pot adquirir-se amb el temps?». Tirant d’este fil, va crear una sèrie de quadres que, hui en dia, conformen esta obra.

«He pintat i dibuixat sempre, de fet, a la mostra hi ha obres basades en dibuixos que vaig fer amb 3, 4, i 5 anys», comenta l’artista.

Motivada pel seu interés artístic, Toscano començà a donar clases de pintura als 12 anys i als 16 i va decidir estudiar Belles Arts a la Universitat de València.

Ja graduada i amb només 23 anys, Toscano ha participat a numeroses exposicions col·lectives de València. Fa 3 anys inaugurà la seua primera mostra individual a Benirredrà, anomenada «Despullant les pors», i a partir d’eixe moment, afirma, «no he deixat d’exposar».

Especialitzada en xarxes socials, la pintora aplica el seu contingut artístic a plataformes com Instagram, YouTube o TikTok darrere del nom d’usuari «lauinblack». A més, compta amb una pàgina web a la qual ven tarjetes, invitacions, retrats i camisetes personalitzades, entre d’altres creacions.

Laura Toscano ha sigut la primera sel.leccionada en el projecte «La Primera. Art jove», que nàix de la regidoria de Cultura en col.laboració amb el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València per tal de facilitar l’exhibició de projectes de les artistes joves de la ciutat.

Compartir el artículo

stats