Investigació

Diversos detinguts a França acusats de preparar dos atemptats terroristes

El ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, no precisa ni el nombre d'arrestats ni els llocs a on van ser capturats els sospitosos

El ministre de l'Interior francés, Gerald Darmanin.

El ministre de l'Interior francés, Gerald Darmanin. / EFE

Leticia Fuentes

El ministre de l'Interior de França, Gérald Darmanin, ha anunciat este divendres que diverses persones han sigut detingudes en els últims dies, en diferents punts de França i amb objectius diferents, davant les sospites que preparaven atemptats terroristes. "No ho hem fet públic perquè estem en campanya electoral, però hem interrogat persones que tenien pensat dur a terme atemptats terroristes", va afirmar el ministre.

Des de fa mesos, França manté la seua alerta terrorista en el nivell màxim i ha doblat el nombre de policies i militars en els seus carrers per a evitar qualsevol amenaça, especialment a tan sols unes setmanes dels Jocs Olímpics i del Dia Nacional de França, el 14 de juliol. "L'amenaça terrorista continua sent extremadament forta", ha sentenciat Darmanin.

Segons ha revelat el mateix ministre de l'Interior, les detencions s'han produït en dos punts del país, a on "hi havia un dubte molt important" sobre les intencions d'estes persones, que ja han sigut posades a disposició judicial.

No és la primera vegada que el ministre advertix de l'alt risc d'amenaça en territori francés, i fins i tot el mes de març passat va afirmar que l'"Estat Islàmic pot atemptar a distància".

Objectiu: els Jocs Olímpics

Fa unes setmanes, les autoritats van detindre un altre individu que tenia com a objectiu atemptar contra la flama olímpica en una de les etapes. "L'acció terrorista no es produïx només durant els Jocs Olímpics, sinó que pot produir-se en qualsevol moment. Estem especialment atents", ha insistit Darmanin.

A esta amenaça terrorista se suma la creixent tensió a França a conseqüència del conflicte israelianopalestí, que ha provocat l'augment d'un 1.000 % les agressions antisemites al país, i per les quals el Govern també s'ha vist obligat a reforçar la seguretat de llocs de culte, escoles o institucions que són "potencialment un objectiu".

Les autoritats han remarcat que l'alerta terrorista continuarà en el seu nivell màxim fins a, almenys, després dels Paralímpics, que finalitzaran el 8 de setembre.

Suscríbete para seguir leyendo