Xàtiva torna a registrar la temperatura més alta de la Comunitat Valenciana: 37,6 graus

Bicorp (36,6 graus) i Carcaixent (35,9°) són les altres dos localitats on els mercuris van marcar pics tèrmics

Dos treballadors s’hidraten enmig d’una intensa jornada de calor a Xàtiva

Dos treballadors s’hidraten enmig d’una intensa jornada de calor a Xàtiva / Perales Iborra

Els models de predicció ho avisaven. I van encertar. Després de les tímides pluges de dilluns —que van ser intenses, però molt curtes a les comarques centrals—, tots els indicis feien presagiar que esta setmana tornarien a registrar-se temperatures màximes. L’estiu ja és ací. I moltes són les veus que apunten al fet que pot ser més calorós que el de l’any anterior.

Així, els registres de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) confirmen que, dins d’un panorama d’ascens generalitzat, Xàtiva va tornar a anotar ahir la màxima de tota la Comunitat Valenciana, amb un pic de 37,6 graus en les hores centrals del dia. És un escenari que es repetix de manera assídua. A ningú se li escapa que la capital de la Costera és un dels territoris de les tres províncies on pot fer més calor. Encara que la tònica general d’ahir va ser que se sobrepassaren els 30 graus centígrads en la majoria d’estacions de l’Aemet.

Pel que respecta a la resta de la província de València, la llista de localitats on va fer més calor ahir la completen Bicorp (36,6°), Carcaixent (36,5°), Llíria (35,9°), Chelva (34,4°), Manises (34,1°), Utiel (32é), Polinyà del Xúquer (30,8°). A València, per exemple, també es van sobrepassar els 30 graus centígrads.

Pel que respecta a la província de Castelló, es van comptabilitzar 30,5 graus a Castelló de la Plana, 28,2 a Vilafranca del Cid, 27,5 a Morella i 25 graus a Castellfort.

A Alacant, les màximes van ser de 35,4 graus a Villena, 35 al Pinós, 33,8 a Alcoi, 30,8 a Xàbia, 29,6 a Alacant i 29,2 a l’Altet, segons els registres d’Aemet.

El pronòstic dels pròxims dies

Pel que respecta a la predicció dels pròxims dies, tot fa pensar que la tònica serà similar. Així, s’espera bastant calor i màximes similars per a les pròximes jornades. La tendència podria trencar-se diumenge que ve, ja que en ciutats com Xàtiva i Ontinyent actualment es marca una probabilitat de precipitacions del 40 %.

Suscríbete para seguir leyendo