Rescat en temps rècord de dos banyistes a la platja del Cabanyal

La Regidoria de Platges organitza un simulacre amb Creu Roja i Policia Local per a avaluar els temps de resposta del dispositiu de salvament de les platges valencianes

Membres de Creu Roja rescaten una persona a la platja del Cabanyal

Membres de Creu Roja rescaten una persona a la platja del Cabanyal

Els banyistes que estaven este matí a la platja del Cabanyal s'han vist sorpresos pel dispositiu de rescat desplegat per Creu Roja per a salvar dos banyistes que corrien risc d'ofegament. Afortunadament, tot ha sigut un simulacre organitzat per la Regidoria de Platges, que ha fet per a comprovar la reacció i els temps de resposta dels recursos humans i materials del dispositiu de salvament i socorrisme desplegat en la zona amb la coordinació de Creu Roja. 

L'assaig s'ha dut a terme a les 11.30 en coordinació amb la Policia Local i el Centre de Coordinació de Creu Roja (COA). "Podem afirmar que les platges de València compten amb un dels servicis de vigilància i socorrisme més segur d'Espanya, ja que com s'ha comprovat les persones són ateses en menys de 4 minuts des de l'albirament”, ha afirmat la responsable municipal de Platges, Mónica Gil, al final d'este simulacre.

Otro momento del simulacro de salvamento en la playa del Cabanyal

Un altre moment del simulacre de salvament a la platja del Cabanyal / CR

Per al rescat, la Creu Roja ha activat, entre altres recursos, 2 motos aquàtiques, 2 ambulàncies i un quad, amb la col·laboració d'agents de la Policia Local. 

La delegada de platges, Mónica Gil, que ha presenciat l'escena amb la presidenta local de Creu Roja a València, Nieves Dios, ha assegurat que “gràcies al desplegament de mitjans de l'esmentat dispositiu, els banyistes poden gaudir de la mar amb completa seguretat, amb un ampli horari de cobertura i amb servicis adaptats per a les persones amb diversitat funcional”. “Estos exercicis de rescat ens permeten posar en pràctica la coordinació dels equips desplegats a la platja i mesurar els temps de resposta des que un banyista es troba en perill en l'aigua fins que està fora de perill i és derivat a hospitals”, ha aclarit.

La Regidoria de Platges de l'Ajuntament de València va activar este dispositiu de salvament i socorrisme de les platges de València el passat 1 de juny. Des de llavors està operatiu des de les 9 fins a les 20 hores a les platges del nord, mentres que a les platges del sud de la ciutat l'horari d'este servici és de 10.30 a 19 hores.

Participantes en el simulacro de salvamento de hoy en la playa del Cabanyal

La regidora de Platges amb els participants en el simulacre de salvament de hui a la platja del Cabanyal / CR

Més de cent professionals

En total, Creu Roja desplega, diàriament, a més de 100 professionals del salvament, entre socorristes aquàtics, patrons d'embarcació, personal tècnic d'emergències sanitàries, medicina i infermeria, així com auxiliars de bany adaptat. A més, l'operatiu, que exactament compta amb 160 persones, està secundat per ambulàncies i vehicles d'emergències, i les 16 postes localitzades en els 19 quilòmetres de platja urbana des de Malva-rosa fins al Perellonet.

Amb tot això, la Regidoria de Platges “aposta per vetlar per la seguretat i la protecció de les persones en tot moment. Per això, posa èmfasi en la prevenció d'accidents en matèria de salut, a més de la conscienciació ciutadana en la protecció de l'entorn”, ha detallat Mónica Gil.

Suscríbete para seguir leyendo