Adjudiquen per 3,8 milions les obres per a adequar a vianants i bicis l'N-332 a Sueca

El nucli urbà deixarà d'estar dividit en dos parts per l'antiga carretera nacional

L'antiga nacional deixarà de dividir el nucli urbà en dos parts.

L'antiga nacional deixarà de dividir el nucli urbà en dos parts. / Vicent M. Pastor

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat per 3,8 milions d'euros (IVA inclòs) les obres per a adequar al trànsit de vianants i bicicletes un tram de 5 quilòmetres de carretera N-332 al seu pas pel municipi de Sueca.

El projecte busca integrar la carretera en l'espai urbà, ampliant l'espai dedicat a la mobilitat activa en detriment del vehicle privat a motor, alineant-se amb l'Estratègia estatal per l'ús de la bicicleta.

Segons ha informat el ministeri, es desenvoluparan actuacions de reordenació d'interseccions amb l'execució de glorietes, reducció d'amplària de carrils i generació d'una mitjana semifranquejable per a canalitzar el trànsit.

Així mateix, es rehabilitarà el ferm i milloraran les seues característiques fonoabsorbents, i s'urbanitzarà l'àrea amb la implantació de carrils bici i voreres accessibles, passos per als vianants elevats i la renovació de l'enllumenat mitjançant il·luminació LED.

Ambiciós pla estatal

Una vegada finalitzades les obres, el tram se cedirà a l'Ajuntament de Sueca, conforme a la normativa que establix el marc per a la celebració d'acords de lliurament als ajuntaments de vies urbanes de la xarxa estatal.

Esta intervenció s'inclou en el Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), dins del programa d'humanització de travessies, el qual preveu invertir 105 milions d'euros (IVA no inclòs) per a potenciar un entorn urbà més sostenible, inclusiu i accessible.

Suscríbete para seguir leyendo