Carles Magraner, nou membre numerari de l'Acadèmia de la Música Valenciana

El director i fundador de Capella de Ministrers serà investit este dimecres, en un acte al Palau de la Música

Carles Magraner.

Carles Magraner. / Levante-EMV

L'Acadèmia de la Música Valenciana ha anunciat que demà investirà Carles Magraner com a acadèmic numerari en un acte al Palau de la Música de València. 

El violagambista i musicòleg és el director i fundador de Capella de Ministrers, la formació valenciana de referència en el panorama internacional de la música antiga amb més de tres dècades d'història, que ha obtingut en dos ocasions el prestigiós Premi Internacional de Música Clàssica (ICMA), considerats els Grammy de la música clàssica, el Premi Carles Santos i la Medalla d'Honor del Consell Valencià de Cultura, entre molts altres reconeixements al llarg de la seua història. 

L'acte serà demà, a la sala Lucrecia Bori del Palau de la Música a les 19.00 h i, posteriorment, Magraner i Robert Cases -músic i professor especialitzat en Edat Mitjana- oferiran un breu concert en el qual interpretaran una selecció de peces musicals. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament, informen des de l'Acadèmia de la Música Valenciana.

Orígens, música i identitat

La presentació estarà a càrrec de Roberto Loras, president de l'Acadèmia de la Música Valenciana, a la qual seguirà el discurs d'ingrés de Carles Magraner, que portarà per títol "Dels orígens, la música i la identitat" i la laudatio d'Amadeo Lloris, secretari General de l'AMV. El nomenament es va produir oficialment en l'assemblea anual i ple d'acadèmics del passat 9 d'abril.

Els 37 anys de Magraner al capdavant de Capella de Ministrers, que actuarà pròximament a Algèria, Suïssa, Portugal i Dinamarca, han sigut un periple per 1.000 anys de llegat històric compartit en més de 1.700 concerts en auditoris d'arreu del món i recopilat en 69 discos.

Segons Roberto Loras, l'Acadèmia admet persones "que es distingixen per la seua aportació a la música en general, i a la valenciana en particular". 

El president subratlla que “Carles Magraner és, per la seua trajectòria artística, la de Capella de Ministrers, formació a la qual lidera, pels premis i guardons que atresora i per les seues nombroses iniciatives i projectes, una figura fonamental en la recuperació, difusió i defensa del nostre patrimoni musical, un llegat que hem de posar en valor”. 

Suscríbete para seguir leyendo