Selecció

Dani Olmo posa en un compromís a De la Fuente

El seleccionador espanyol té preparada la seua alineació de gala, però l'excel·lent moment de Dani Olmo li provoca l'únic dubte per al partit contra Geòrgia d'octaus de final

Dani Olmo es va lluir en l'Albània - Espanya

Dani Olmo es va lluir en l'Albània - Espanya / AP

Jordi Gil

Jordi Gil

Luis de la Fuente ha construït l'esquelet d'una alineació que li va donar excel·lents resultats en els dos primers partits de l'Eurocopa d'Alemanya. L'onze contra Geòrgia sembla cantat, encara que hi ha un nom que sobrevola sobre el pensament del de La Rioja i que li causa un dubte per a la zona d'atac.

De la Fuente té pensat eixir el diumenge amb Unai Simón; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Rodri, Fabián; Lamine Yamal, Pedri, Nico Williams i Morata.

Este va ser l'onze que va derrotar Itàlia amb un ball de joc i només va presentar un canvi respecte al de Croàcia en el debut: el de Laporte pel tocat Nacho. L'entrada del gal encara va millorar més l'equip amb la seua excel·lent eixida des de darrere amb l'esquerrana.

Encara que l'equip va funcionar de meravella, el duel contra Albània de l'últim partit de la primera fase va posar de manifest que el fons d'armari de la Roja és de luxe. 

Un dels jugadors més brillants va ser Dani Olmo. El del Leipzig va demostrar la seua polivalència actuant en la mitja punta i el costat esquerre, aportant unes dosis d'imaginació increïbles, com es va veure amb l'assistència del gol a Ferran Torres, i un esforç generós per a ajudar en defensa.

Estadístiques impecables

En total, Dani Olmo va jugar contra Albània 84 minuts en els quals va donar 54 passes amb un encert del 83 per cent. Una xifra molt alta per tractar-se d'un futbolista d'atac que ha d'arriscar amb les seues passades filtrades. Cada vegada que Olmo combinava, Espanya millorava el seu joc de manera notable.

El seu balanç estadístic davant els albanesos va ser impecable amb una assistència, 5/5 en passades llargues encertades, 4 tirs, 2 entre els tres pals, 3/3 en regatejos completats i 2/2 en duels en el sòl guanyats. 

La conexión Dani Olmo-Ferran

La connexió Dani Olmo-Ferran / EFE

Les seues estadístiques el van convertir en el futbolista millor valorat pels portals d'estadístiques. El prestigiós Sofascore el va incloure en l'onze ideal de la setmana, compartint atac amb el georgià Kvaratskhelia i un tal Kylian Mbappé.

Però no va ser només un factor numèric, sinó també la sensació que va donar en el camp de poder-se traure de la mànega jugades impossibles o desequilibrar amb les seues arribades des de darrere. El seu nivell de confiança va ser tan alt que fins i tot va provar un gol amb un llançament des del centre del camp. 

Dani Olmo va entendre perfectament la idea de verticalitat que vol De la Fuente per a Espanya, va interpretar a la perfecció el rol i no sols va crear, també va crear perill amb el seu joc entre línies, i a més defensivament va fer una gran faena demostrant que està al seu millor nivell, desafiant el suposat onze titular.

Apunta a la titularitat

Dani era conscient que el d'Albània no era un partit fàcil per als jugadors espanyols que els tocava la papereta de ser titulars i que eixien a jugar-s'ho tot, corrent el risc de sentenciar-se encara més en la banqueta. Dani va fer el contrari, tocar a la porta de la titularitat o almenys donar un beneït maldecap a De la Fuente. 

El tècnic probablement no toca el seu onze, però sap que compta amb un futbolista que marca les diferències i que en qualsevol moment pot fer un gir radical al xoc.

De la Fuente coneix a Dani Olmo des que era un adolescent i li té la consideració d'un capità sense braçalet. Va ser el seu líder en la selecció sub-21 i l'any passat se'l va emportar a la Final Four de la UEFA Nations League, malgrat tindre unes molèsties que només el van deixar participar en la pròrroga de la final contra Croàcia.

Olmo és molt fiable i, als seus 26 anys, ha sumat la maduresa necessària per a ser un dels caps d'operacions de la selecció espanyola.

Suscríbete para seguir leyendo