Adif invertirà 2,3 milions d’euros a suprimir el perillós pas a nivell de Cullera

Les obres formen part del projecte de renovació integral de la línia entre Silla i Gandia

Un vehicle, enfront del pas a nivell de Cullera

Un vehicle, enfront del pas a nivell de Cullera / Levante-EMV

Adif ha anunciat un pas més en la millora de la seguretat i la fluïdesa en la línia Silla-Cullera-Gandia amb l’obertura del procés de licitació de la supressió del pas a nivell situat a Cullera, en concret en el punt quilomètric 28/363. Esta actuació, amb un pressupost de 2,3 milions d’euros, s’emmarca en el Pla de rodalia de València i forma part del projecte de renovació integral de la línia entre Silla i Gandia.

Les obres formen part del projecte de renovació integral de la línia entre Silla i Gandia, les actuacions del qual han implicat la substitució de diversos elements de la superestructura, com ara carrils, travesses, balast i aparells de via, a més de l’actualització del sistema d’electrificació.

Fiabilitat

Amb una inversió pròxima als 80 milions d’euros i un recorregut total de 25 quilòmetres, esta renovació ha sigut dissenyada per a dotar la xarxa de més fiabilitat i millorar l’explotació del servici ferroviari, contribuint a una major regularitat i velocitat dels trànsits.

En total, es renovaran 120.000 metres cúbics de balast, 85.000 travesses polivalents i 52.000 metres de carril, a més de la catenària. També s’adequaran 220 obres de drenatge transversal, la qual cosa reforçarà la capacitat d’evacuació d’aigua, crucial atesa la proximitat del traçat al Parc Natural de l’Albufera. A més, s’instal·laran nous aparells de via en les estacions de Sollana, Sueca i Cullera, a fi de millorar la infraestructura ferroviària.

Cal destacar que estes actuacions seguixen, al seu torn, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, en particular l’ODS 9, que promou el desenvolupament d’infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat. Així mateix, el finançament d’este projecte prové del Pla de recuperació, transformació i resiliència, secundat per la Unió Europea a través de NextGenerationEU.

Actuacions ja finalitzades

Al gener, Adif va completar la segona fase del projecte i a l’abril va anunciar la licitació de la construcció d’un nou pas superior en el terme municipal de Tavernes de la Valldigna.

L’actuació a Tavernes també incrementarà les condicions de seguretat de la mobilitat dels veïns d’este municipi de la comarca de la Safor, així com la del trànsit ferroviari i viari. Estes obres —similars a les anunciades a Cullera— consistixen a suprimir el pas a nivell situat en el punt quilomètric 34/975 de la línia esmentada i comptaran amb una inversió de 2,4 milions d’euros.

Suscríbete para seguir leyendo