L'ajuntament “castellanitza” la Gran Fira de València

Les xarxes de la Fira estan íntegrament en castellà i apunten a un web –en la mateixa llengua– que roman "en manteniment" a cinc dies del començament

La imatge gràfica de la Gran Fira de Juliol 2024

La imatge gràfica de la Gran Fira de Juliol 2024 / L-EMV

Claudio Moreno

Claudio Moreno

Els regidors Santiago Ballester (PP) i Mónica Gil (Vox) han presentat la nova imatge gràfica de la Gran Fira de Juliol 2024, en què destaca la cartelleria bilingüe, però unes xarxes socials íntegrament en castellà, animacions incloses. L'edil de Compromís Pere Fuset ha lamentat que el govern municipal “arracone el valencià” en una festa tradicionalment vertebrada per esta llengua, cosa que es venia respectant –recorda Fuset– des de temps de Rita Barberá. 

Així, la imatge gràfica realitzada pel dissenyador gràfic Vicent Ramon està formada per un cartell principal i cinc de temàtics, conformant una crida a la participació de la ciutadania, “una síntesi de moments i sentiments” que transmeten la Gran Fira de Juliol 2024. En la il·lustració central s'aprecia una xica tocant una trompeta rematada en forma de flor, i al voltant els focs artificials habituals de qualsevol festa valenciana. 

Durant la presentació el regidor del PP ha posat amb el cartell en valencià i la regidora voxista de Festes ha sostingut el cartell en castellà. “Mai havia passat una cosa així. Des dels huitanta el nom de la Gran Fira sempre ha sigut només en valencià”, insistix Fuset, “però a més cal fixar-se en les xarxes socials, perquè tots els continguts estan en castellà”. 

Els comptes d'Instagram i X han sigut modificats al castellà amb l'usuari @granferiavlc i el títol #GranFeriaVLC; amb un domini d'un web també en castellà actualment “en manteniment”. És a dir, s'hi està treballant a escassos dies del començament d'una festa que comptarà amb 200 activitats gratuïtes dirigides a tots els públics. 

Suscríbete para seguir leyendo