Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’edifici incendiat | FERNANDO BUSTAMANTE

Sinistre a Campanar

Nou entitats demanen endurir la llei de protecció d’edificis

“Els incendis en façanes s’han multiplicat per set en els últims 30 anys”, advertixen els experts en seguretat i edificació

Un total de nou entitats de l’àmbit de la seguretat i l’edificació presenten dijous que ve un manifest en el qual sol·licitaran endurir la normativa de protecció contra el foc en edificis a Espanya. Des de l’Observatori de Nous Riscos d’Incendis destaquen que ja “han passat quatre mesos des de l’incendi de Campanar i no s’ha fet cap pas per a revisar la reglamentació actual, que permet materials combustibles en façanes de qualsevol tipologia, ús i altura”.

I afigen que “la cerca d’estalvi i eficiència energètica en els edificis, per a la qual cosa amb freqüència es recorre a aïllaments combustibles, no pot comprometre la seguretat de les persones que hi viuen o treballen i la dels equips d’intervenció”.

També recorden que Espanya està a la cua d’Europa quant a l’exigència normativa en la prevenció de la propagació d’incendis per façanes, molt per darrere d’Alemanya, França, el Regne Unit, Bèlgica i altres països nòrdics. I insistixen que “la revisió de la normativa Codi Tècnic de l’Edificació, en el seu apartat de Seguretat en cas d’incendi (CTE DB-SI), és crucial en el cas d’edificis de gran altura, alta ocupació o dificultats d’evacuació (hospitals, residències de majors)”.

De fet, advertixen que “els incendis en façanes de grans edificis s’han multiplicat per 7 en els últims 30 anys al nostre país”, per la qual cosa estes i altres qüestions s’analitzaran en la roda de premsa que oferirà l’Observatori de Nous Riscos d’Incendis i que comptarà amb el suport de les nou entitats adherides: Associació de Fabricants Espanyols de Llanes Minerals Aïllants (Afelma); Associació Professional de Tècnics de Bombers (APTB); Associació Espanyola de Societats de Protecció contra Incendis (Tecnifuego); Fundació Foc; Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Teules d’Argila Cuita (Hispalyt); Associació Espanyola d’Empreses de Seguretat (AES); Associació d’Empreses i Experts de Seguretat de Galícia (AESGA); Associació Catalana d’Empreses de Seguretat (ACAES) i la European Fire Sprinkler Network.

La presentació se celebrarà el 27 de juny a les 10 hores a l’ambaixada de Dinamarca, al carrer Serrano de Madrid, i serà a càrrec d’Andrés Pedreira, director de l’Observatori de Nous Riscos d’Incendis, i Víctor Manuel Fernández, vicepresident de l’Associació Professional de Tècnics de Bombers (APTB).

Precisament sobre l’edifici incendiat a Campanar, a principis de juny es va conéixer que podrà reconstruir-se, segons va notificar l’Institut Tècnic de Materials i Construccions (Intemac) després d’elaborar un informe pericial que dona el vistiplau perquè els afectats puguen començar les labors de reconstrucció.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.