“Club i equip han de tindre una mentalitat ambiciosa”

El tècnic es queda amb dos moments d’estos últims 365 dies: el “somni” del seu fitxatge i l’“alliberament” que va suposar la permanència

Rubén Baraja

Rubén Baraja

Andrés García

Rubén Baraja va celebrar el seu primer aniversari com a entrenador del València enviant un missatge d’“exigència” i “ambició” a l’equip i al club. El Pipo és realista, toca de peus a terra, però està convençut que és possible créixer des del “treball”, la “humilitat” i, sobretot, una “mentalitat ambiciosa”. “Un dels missatges més potents que podem enviar és que, des del nostre treball i concepte d’equip, hem d’intentar fer-ho tan bé com siga possible en estos 14 partits. En esta línia és on l’equip pot ser més competitiu. Cal afrontar-los amb molta mentalitat, pensant que volem més, que volem ser ambiciosos, i esta és la mentalitat que ha de tindre este equip i este club”. Un discurs que xoca en clau futur amb la presa de decisions de Peter Lim dels últims anys.

Baraja avisa, però el seu futur no l’inquieta. Tota la seua energia la concentra en l’equip. Si d’alguna cosa està satisfet en estos últims 365 dies és de l’evolució del seu equip. “L’any passat va ser tot molt més complex, però, enguany, veient l’evolució de l’equip i veient els jugadors joves, les sensacions són positives, estem en un bon moment com a equip. Competim bé, tenim a vegades més encert o menys, però a vegades en general hem d’estar contents. No cal conformar-se, cal ser ambiciosos i anar a més, però sempre amb els peus en terra. Ho vam passar tan malament l’any passat, que ara hem de gaudir més del moment”.

Baraja no vol “frustracions” amb Europa. La seua consigna no canvia malgrat els 35 punts: partit a partit. “El que no vull és que hi haja frustració, que la gent estiga cabrejada per no guanyar-li a algun equip, perquè el nostre objectiu és un altre. És important, que no es genere una frustració per anar per baix de les expectatives generades. Hem de tindre els peus en terra, humilitat i conéixer tot el que hem evolucionat”.

Baraja es queda amb dos moments en el seu primer any com a entrenador: el “somni” del seu fitxatge i l’“alliberament” que va suposar la permanència al Villamarín. “N’hi ha dos. El primer dia, el dia de Sant Valentí. Firmar per l’equip que tu vols, em vaig sentir revalorat. Em van donar l’oportunitat d’entrenar en Primera. No havia debutat en Primera. Era l’equip de la meua vida i em van donar una oportunitat única en una situació de gran dificultat. Estava eufòric. I l’altre va ser aconseguir l’objectiu de seguir en Primera. Vam patir molt, però ho vam aconseguir. Va ser duríssim per a tots, personalment, a nivell de club, dels jugadors, de les sensacions. I, per a nosaltres, va ser un alliberament”.

Una de les seues majors satisfaccions és el creixement de l’equip, la maduració dels “xiquets” i el grup que ha format en el vestuari. “Ara hi ha identitat, se senten identificats, som agressius, valents… Tenim una identitat generada i tot aquell que vulga participar sap el que ha de donar. I ho estan donant. Cal anar al límit per a acabar la temporada de manera extraordinària, brillant, per damunt de les expectatives que ens vam plantejar a l’inici de la temporada. Això dependrà de la nostra mentalitat. Els joves han demostrat una personalitat i un compromís pel club. Són la base del futur”. Baraja agraïx el “suport de manera incondicional” de Mestalla. “Em sembla extraordinari la comunió que hi ha entre l’equip i la gent”. Per al val·lisoletà, els seus dos millors partits del seu València esta temporada van ser contra l’Atlètic i el Vila-real.

Suscríbete para seguir leyendo