Sis escoletes d'estiu diferents que poden triar les famílies

A València hi ha opcions per a aprendre sobre ciència, fer esport o conéixer la vida animal durant l'estiu

Xiquets i xiquetes a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Xiquets i xiquetes a la Ciutat de les Arts i les Ciències. / Levante-EMV

El curs 2023-24 ja acaba i les famílies busquen opcions perquè els xiquets i xiquetes continuen aprenent, però en un ambient lúdic i, en moltes ocasions, a l’aire lliure. Les escoles d’estiu són cada vegada més diverses i amb una oferta per a tots els gustos, a més d’una ajuda a la conciliació.

Aula, el suplement escolar de Levante-EMV dona sis alternatives:

  • Aprendre sobre els mars a l'Oceanogràfic: Les escoletes d’estiu no són només per als xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària. L’Oceanogràfic de València aposta també per als adolescents amb «PROA», dirigit als estudiants d’ESO. Té dos torns de l’1 al 12 de juliol. Al llarg d’una setmana, l’aquari proposa una travessia científica per a descobrir de prop els esculls de coral de les mars tropicals, l’Àrtic i l’Antàrtida, així com el profund oceà i la mar Mediterrània.
  • Jugar a colpbol en la platja: L’Associació Esportiva del Colpbol organitza el «Campus Colpbol» en Foios, del 24 de juny al 5 de juliol. Es tracta d’una aposta lúdic, que transmet els avlors del colpbol i també de diversió a través de la pràctica d’estiu. En vacances, a més, es posa en pràctica la modalitat del colpbol platja, que es juga a l’arena. El campus també inclou anar a la mar i a la piscina. Una aposta esportiva i refrescant.
  • Estiu amb Save The Children: L’ONG Save The Children amb la col·laboració del programa CaixaProinfancia posen en marxa cada estiu campaments i colònies per a que els xiquets en situació vulnerable també puguen gaudir del temps lliure i les vacances. València és una de les ciutats o se realitza el programa i, cada any, els xiquets i les xiquetes gaudixen de jocs i activitats a l’aiure lliure (incloent eixides i excursions) i també repassen i fan classes de reforç escolar amb treballadors i voluntaris de l’ONG. Un dels objectius és que no els afecta el tancament de les escoles.  
  • Vacances de ciència i arts a l'universitat: La de la Universitat Politècnica de València, en el Campus de Vera, és l’escola d’estiu més antiga de les universitats públiques espanyoles. Va començar el 1986 i, com altres escoletes d’estiu, proposa activitats lúdiques, però també formatives, en este cas centrades especialment en la divulgació científica. D’altra banda, la Universitat de València també té la seua proposta per a infants i adolescents: la Nau Menuda y la Nau Jove que enguany arriba amb el lema «EstiuesArt», ja que se centra en l’art com a fil conductor d’un programa ben ple d’activitats per a diferents edats.
Xiquets i xiquetes a la UPV.

Xiquets i xiquetes a la UPV. / Miguel Ángel Montesinos

  • Aprendre a la Ciutat de les Arts i les Ciències: La Ciutat de les Arts i les Ciències ha preparat un ampli programa educatiu per a la seua escola d’estiu en l’Hemisfèric, el Museu dels Ciències, l’Oceanogràfic, el Palau de les Arts i Caixaforum València. Està dirigida a estudiants de 3r d’infantil a 6é de Primària i s’ensenya a cuidar l’entorn a través de diferents activitats científiques, conéixer quin és l’estat del planeta i com la ciència i la tecnologia poden contribuir a la seua conservació.Amb jocs, gimcanes, exposicions i experiments.
  • Descobrir els animals amb Bioparc: Cada estiu, el Departament d’Educació de Bioparc València organitza «Expedició Àfrica», una escola de vacances per a infants apassionats per la natura. Hi ha quatre setmanes, des del 24 de juny, i com a novetat, enguany, es diferencia des de «Petit Aventura» i «Gran Aventura», per a Infantil i Primària respectivament. Els objectius de les diferents activitats que inclou sempre són generar un espai lúdic d’aprenentatge, incentivar el respecte pels animals, afavorir la sociabilització i fomentar-ne l’autonomia.
Xiquets en Bioparc.

Xiquets en Bioparc. / Levante-EMV