?

Escola Valenciana ha concedit els seus premis a Obrint Pas, el Betlem de la Pigà i la professora i membre del Consell Valencià de Cultura Isabel Ríos. El lliurament dels guardons serà el pròxim 20 de febrer, en la Nit d'Escola Valenciana, que es celebrarà en el Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló a partir de les 19 hores.

En aquest acte també es donarà a conèixer la imatge i el lema de les trobades d'escoles en valencià, que en?guany es compleix el 25 aniversari de la primera edició.

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, va afirmar ahir que "aquesta Nit és molt significativa perquè arranquen així les celebracions dels 25 anys de trobades i hem volgut celebrar-la a la capital de la Plana perquè a les comarques de Castelló s'ha apostat fermament per l'ensenyament en valencià des de fa 25 anys i perquè la gent d'ací és un referent en l'ús de la nostra llengua".

L'any passat tingueren lloc 21 trobades per tota la geografia valenciana, que reuniren a més de 200.000 participants. L'eix temàtic de les trobades va ser la promoció de la lectura en valencià. Amb aquest objectiu, i en col·laboració amb el Fòrum del Llibre, es repartiren 200.000 vals d'un euro de descompte per comprar llibres en valencià a l'Espai del Llibre de cada trobada, on estaven representades editorials, llibreters, il·lustradors, bibliotecaris i escriptors.

Xarxa Teatre serà l'encarregat de l'espectacle preparat per a la Nit d'Escola Valenciana. El responsable del grup teatral, Leandre Escamilla, anuncia "una adaptació del Tombatossals en consonància amb el significat d'Escola Valenciana com a referent de la normalització de la nostra llengua. L'espectacle funciona com a element vertebrador, que inclou el lliurament de guardons de la Nit i alguns audiovisuals de la pròpia entitat", va dir ahir Escamilla.