?

La col·lecció l'Àlbum d'Escola Valenciana ha dedicat el seu quart volum a Ausiàs March. Es tracta d'un CD-Rom amb el títol El cavaller Ausiàs Marc i està destinat a l'alumnat del segon cicle de secundària i batxillerat on s'explica la vida del poeta i s'il·lustra amb poemes i imatges.

El guió i la sel·lecció de textos del documental, que té un preu de venda de 10 euros, es de Víctor Labrado, i han col·laborat artistes com el cantautor Raimon i el pintor Manuel Boix.

El CD-Rom està estructurat en 10 capítols relacionats amb diferents etapes de la vida del poeta valencià més internacional titulats: el llinatge, la infantesa, l'aprenentatge, la guerra per mar, el caçador, entre dones, senyor i vassall, el matrimoni, la vellesa i la mort propera.

Víctor Labrado va assenyalar ahir que El cavaller Ausiàs Marc "intenta explicar la vida del poeta des de dos punts de vista: la seua biografia i l'antologia poètica. Cada part en la que hem dividit la seua vida va acompanyada amb extracte de poemes que il·lustren eixe passatge. Hem triat textos fàcils d'entendre perque lo que voliem des de el principi era fer una obra molt educativa", diu Labrado. "Jo diria que és molt didàctic i amb la finalitat de guanyar lectors". Labrado afirma que la figura del poeta "cada volta és més coneguda, té un cert nivell de notorietat. Cervantes, per exemple, té més carrers que lectors".

L'autor del guió destaca la col·laboració de "Raimón, que ens ha deixat la versió de Veles i vents, i la Capella Ducal, que ha cedit peçes que s'han convertit en la banda sonora del CD-Rom. Manuel Boix també ha col·laborat amb dibuixos, un d'ells és un retrat d'Ausiàs March".

Víctor Labrado, escriptor i premi Ciutat d'Alzira al 2007, diu que ha sigut "un treball de molts mesos. Encara que ja tenia un coneiximent de l'obra d'Ausiàs March, calia buscar documentació i escriure un guió. La fotografia ha sigut la part mes laboriosa però ha valgut la pena".