Com a president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, i en el seu nom, tinc l´atreviment d´adreçar-me a vostè. I dic atreviment perquè sembla com si vostè haguera oblidat que és Conseller de «totes i tots els valencians», també dels qui no pensem exactament igual que vostè.

En la nova proposta de composició del Consell Escolar Valencià que vostè ha tingut a bé fer, els MRPs desapareguem d´aquest organ i perdem la nostra representació d'un conseller. Seria ben trist que a nivell social hom valorara que es tracta d'una maniobra més de l'actual administració educativa per tal de seguir passant el «rodillo» per damunt de la mínima dificultat i entrebanc que es puga presentar. Si més no els qui no som de la seva corda política podem tindre la impressió de que la política valenciana s´està berlusconitzant: si la llei impedeix el despotisme, l´absolutisme polític, el nepotisme, les maniobres especulatives o lucratives... és molt senzill, canviem la llei. La majoria absoluta del seu partit amenaça en dur-nos definitivament a la sostracció de la democràcia i de la participació com a instrument de salut i benestar social.

Tot i que el CEV actualment és un organ amb poca activitat i iniciativa, i segurament condemnat a l'ostracisme de forma interessada per l'actual administració educativa valenciana, els MRPs, junt a altres organitzacions progressistes, sempre hem mantingut un discurs i un plantejament coherent amb el nostre model d'escola pública, popular i valenciana, basada en una opció inequívoca d'integració i interacció amb el seu entorn, amb plantejaments crítics i autocrítics que ens permeten avançar cap a un model de societat més justa i solidària. La nostra oposició a les polítiques privatitzadores o potenciadores del negoci privat educatiu ha estat sempre palesa a qualsevol àmbit social i educatiu, i per supost al CEV.

Amb tot, no és l'enfrontament ideològic el que segurament li ha molestat... això ho té vostè segurament ben amortitzat, el que de veres pot ser li molesta són les actituds crítiques al seu del CEV. Probablement es tracta d´aconseguir un organisme dòcil i sumís, on els plantejaments del poder siguen acceptats per «abrumadora» majoria... i clar està, nosaltres, els MRPs, mantenim sempre una actitud de coherència i compromís amb l´ensenyament públic i tot el que això implica: defensa de la igualtat d´oportunitats, gratuïtat, coeducació, laicitat, funcionament democràtic, i l´alumnat com a eix fonamental de l´educació.

Es aquesta actitud de dignitat i compromís, amb propostes concretes lo que aquesta Consellería vol castigar. Pot ser vostè no vol veus que quasi sempre estan discrepant o qüestionant plantejaments insolidaris i oposant-se a aquelles actuacions que considerem contràries a l'equitat i a la superació de les desigualtats. A la seva proposta s'incrementa substancialment el pes dels representants de l'Administració Educativa (gent afí al sistema) a costa de la disminució de representats de l'alumnat, del professorat, dels MRPs... Seria decebedor pensar que el que vosté busca és assegurar-se un organisme disposat a «ser la veu del seu amo».

Des de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica del País Valencià li volem fer palès el nostre malestar i preocupació per aquests tipus d'actuacions que segurament tenen com a objectiu final la sostracció del debat educatiu i la subtil imposició d'un pensament únic que done suport incondicional a totes les actuacions de l´actual administració educativa, fins i tot en aquelles tan rocambolesques com el xinès mandarí o tan poc afortunades com Educació per a la Ciutadania.

President de la FMRPPV i membre del CEV